Voetbal

De voetbalopleiding van het CSE biedt talentvolle voetballers de mogelijkheid om hun voetbaltalenten te ontdekken en maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt. De voetbalopleiding van het CSE is alleen voor spelers die uitkomen in een van de jeugdteams van PEC Zwolle.

Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunend domein maken hiervan deel uit.

Samenwerking

Voor voetbal heeft het CSE een nauwe samenwerking met PEC Zwolle. Alle jeugdspelers van PEC Zwolle zitten op het CSE als het gaat om voortgezet onderwijs. Voor basisonderwijs is dit afhankelijk van de individuele omstandigheden. Daarnaast is het meisjes- en vrouwenvoetbal in opkomst op het CSE en bij PEC Zwolle. Een grote meerwaarde ten opzichte van andere voetbalopleidingen. Op de site van PEC Zwolle kun je meer lezen over de jeugdopleiding.

Scouting

Om voor het CSE Voetbal/PEC Zwolle in aanmerking te komen, moet je gescout worden door PEC Zwolle. Scouts van PEC Zwolle bezoeken wedstrijden in de hele regio rondom Zwolle. Nadat je bent aangedragen door de scouts word je uitgenodigd voor een aantal testactiviteiten (trainingen en/of wedstrijden). Indien je na de testactiviteiten goed wordt beoordeeld, word je geplaatst in een selectie van de jeugdopleiding van PEC Zwolle.
Verder zijn er contacten met de trainer(s) van de voetbal classes van het Thomas a Kempis College.

Toelating tot het CSE/PEC Zwolle voetbalacademie vindt plaats via scouting/uitnodiging en hiervoor kunnen spelers zich dus niet zelf aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen, neem dan contact op met de administratie van het CSE, telefoonnummer: 088 - 850 87 36.