Hippische Sport

De hippische sportopleiding van het CSE biedt talentvolle ruiters en amazones de mogelijkheid om hun paardrijtalenten te ontdekken en maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt. Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunend domein maken hiervan deel uit.

Samenwerking

Voor het sporttechnisch domein werkt CSE Hippische Sport samen met Manege Zwolle. Je traint in je eigen discipline, dressuur of springen, maar je kunt beide ook combineren.

Minimaal twee keer per week train je bij Manege Zwolle met gekwalificeerde trainers, die je tot op het hoogste niveau in jouw tak van sport kunnen begeleiden. Door de samenwerking met Manage Zwolle zijn er binnen CSE Hippische Sport, drie mogelijkheden: 

  • Je woont thuis en reist (met paard) heen en weer voor de verschillende activiteiten en trainingsmomenten. 
  • Je woont thuis en stalt het paard bij Manege Zwolle Naast de twee trainingsmomenten kunnen er aanvullende trainingen ingekocht worden bij Manege Zwolle 
  • Om de mogelijkheden van CSE Hippische Sport optimaal te benutten kun je in Zwolle gaan wonen en je paard of pony bij Manege Zwolle stallen.

Mogelijkheden

  • Basisonderwijs Groep 7 en 8 
  • Havo/vwo 
  • Vmbo 
  • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
  • Hbo: Windesheim

Het CSE werkt nauw samen met Windesheim, hierdoor is het mogelijk onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen.

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

Selectieprocedure

Om in aanmerking te komen voor het CSE, moet je eerst geselecteerd worden. Er worden selectietrainingen georganiseerd waar je je voor kan aanmelden.

Benieuwd naar de selectiemomenten? Klik hier!

Vragen?

Heb je vragen neem dan contact op met de administratie van het CSE, telefoonnummer: 088 - 850 87 36.