Dans

Heb jij een passie voor dans en wil je hier meer mee doen? Heb je talent en de ambitie om van dans je beroep te maken? Dan is het Centre for Sports & Education (CSE) wat voor jou!

Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Samen met het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunende domein stomen wij je klaar voor een vervolg-dansopleiding op mbo- of hbo-niveau. Wanneer je de dansopleiding van het CSE volgt word je onder andere ondersteund door fysiotherapeuten en een sportdiëtist. Om aangenomen te worden dien je auditie te doen.

Samenwerking DIFF Dance Centre

Het Centre for Sports and Education werkt samen met DIFF Dance Centre in Zwolle. Wanneer je bent aangenomen op het CSE volg je wekelijks 3 trainingen in verschillende disciplines bij DIFF Dance Centre. Denk aan ballet, urban, jazz, modern, floorwork en commercial. Deze lessen vinden plaats in de ochtend.

In de middag of avond dien je je eigen reguliere les(sen) bij jouw dansschool te volgen. Naast de danstrainingen volg je wekelijks een fysieke (kracht)training onder leiding van topsport-trainers.Mogelijkheden

  • Basisonderwijs groep 7 en 8 
  • Havo/vwo 
  • Vmbo 
  • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
  • Hbo: Windesheim

Het CSE werkt nauw samen met Windesheim, hierdoor is het mogelijk onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen.

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden. Neem hiervoor persoonlijk contact met ons op.

Selectieprocedure

Om de dansopleiding op het CSE te kunnen volgen, dien je geselecteerd te worden door middel van een auditie waar je je voor kan aanmelden.

Benieuwd naar de data van de audities? Klik hier!

Vragen?

Heb je vragen neem dan contact op met de administratie van het CSE, telefoonnummer: 088 - 850 87 36.