Basketbal

De basketbalopleiding van het CSE biedt talentvolle basketballers en basketbalsters de mogelijkheid om hun basketbaltalenten te ontdekken en maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt.

Basketbal

Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunend domein maken hiervan deel uit.

Samenwerking 

CSE Basketbal werkt nauw samen met NBB Basketball Academy Zwolle en met Landstede Basketbal. Alle talenten op het CSE spelen in de jeugdteams van Landstede Basketbal. Dit betekent dat ze dus samen sport en onderwijs volgen.

Mogelijkheden

  • Basisonderwijs Groep 7 en 8
  • Havo/vwo
  • Vmbo
  • Mbo: (vrijwel) alle Landstede MBO-opleidingen (individueel maatwerk)
  • Hbo: Windesheim

Het CSE werkt nauw samen met Windesheim, hierdoor is het mogelijk onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen.

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

Selectieprocedure                    

  • Spelers en speelsters van 12, 13, en 14 jaar trainen een aantal keer per jaar tijdens de Talentherkenningsdagen die georganiseerd worden in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. De spelers en speelsters die positief opvallen nodigen we uit om kennis te maken met het CSE door middel van een voorselectie traject. Naar aanleiding van het voorselectie traject kunnen spelers worden geselecteerd om in te stromen in het programma. Meer info of aanmelden voor de Talentherkenningsdagen? Mail naar tgrit@landstede.nl.
  • Spelers en speelsters van 15 jaar of ouder kunnen zich aanmelden door te mailen naar tgrit@landstede.nl. Aanmeldingen worden gescreend en er wordt besloten of betreffende sporter uitgenodigd wordt voor een selectie traject. Heeft de sporter het juiste instapniveau, motivatie en genoeg potentie, dan kan hij/zij worden geselecteerd.

Er wordt regelmatig bij jeugdwedstrijden in de regio gescout. Spelers en speelsters die positief opvallen kunnen worden uitgenodigd voor een selectie traject.

Vragen?
Heb je vragen? Neem dan contact op met de administratie van het CSE, telefoonnummer: 088 - 850 87 36.