Basketbal

De basketbalopleiding van het CSE biedt talentvolle basketballers en basketbalsters de mogelijkheid om hun basketbaltalenten te ontdekken en maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt. Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunend domein maken hiervan deel uit.

Samenwerking

CSE Basketbal werkt nauw samen met topclub Landstede Hammers. Alle basketbaltalenten op het CSE spelen in de jeugdteams van CSE Landstede Hammers. Dit betekent dat ze dus samen een voltijds programma sport en onderwijs volgen.

NBB Basketball Academy

De Zwolse opleiding kreeg in 2011 als tweede plek in Nederland een NBB Basketball Academy keurmerk van de Nederlandse Basketball Bond. Deze status is in het voorjaar van 2017 nog een keer bevestigd toen NBB Basketball Academy Zwolle (BAZ) als één van de vier geaccrediteerde Basketball academy’s is benoemd.

Mogelijkheden

-          Basisonderwijs groep 7 en 8

-          Havo/vwo

-          Vmbo

-          Mbo: (vrijwel) alle Landstede Mbo-opleidingen (individueel maatwerk)

-          Hbo: Windesheim


Het CSE werkt nauw samen met Windesheim, hierdoor is het mogelijk onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen.

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

Selectieprocedure

Hoe je in aanmerking kunt komen verschilt per leeftijdscategorie:

1. Spelers en speelsters van 11, 12, 13 jaar kunnen zich aanmelden voor de Talentherkenningsdagen die georganiseerd worden in samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond. De spelers en speelsters die positief opvallen nodigen we uit om kennis te maken met het CSE door middel van een voorselectie-traject. Naar aanleiding van het voorselectie-traject kunnen spelers definitief worden geselecteerd om in te stromen in het programma. Aanmelden voor de Talentherkenningsdagen kan via onderstaande button. Meer info over de Talentherkenningsdagen? Mail naar tgrit@landstede.nl.


2. Spelers en speelsters van 14 jaar of ouder kunnen zich aanmelden door te mailen naar tgrit@landstede.nl. Aanmeldingen worden gescreend en er wordt besloten of betreffende sporter uitgenodigd wordt voor een selectie traject. Heeft de sporter het juiste instapniveau, motivatie en genoeg potentie, dan kan hij/zij worden geselecteerd.

3. Er wordt regelmatig bij jeugdwedstrijden in de regio gescout. Spelers en speelsters die positief opvallen kunnen worden uitgenodigd voor een selectie traject.

Talentherkenningsdagen 2021-2022

 


Aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor de Talentherkenningsdagen? (t/m 13 jaar)

KLIK HIER

Wil jij je aanmelden voor een try-out? (vanaf 14 jaar)


KLIK HIER


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de administratie van het CSE, telefoonnummer: 088 - 850 87 36.