Basketbal

De basketbalopleiding van het CSE biedt talentvolle basketballers en basketbalsters de mogelijkheid om hun basketbaltalenten te ontdekken en maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt. Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunend domein maken hiervan deel uit.

Samenwerking

CSE Basketbal werkt nauw samen met topclub Landstede Hammers. Alle basketbaltalenten op het CSE spelen in de jeugdteams van CSE Landstede Hammers. Dit betekent dat ze dus samen een voltijds programma sport en onderwijs volgen.

NBB Basketball Academy

De Zwolse opleiding kreeg in 2011 als tweede plek in Nederland een NBB Basketball Academy keurmerk van de Nederlandse Basketball Bond. Deze status is in het voorjaar van 2017 nog een keer bevestigd toen NBB Basketball Academy Zwolle (BAZ) als één van de vier geaccrediteerde Basketball academy’s is benoemd.

Mogelijkheden

-          Basisonderwijs groep 7 en 8
-          Havo/vwo
-          Vmbo
-          Mbo: (vrijwel) alle Landstede Mbo-opleidingen (individueel maatwerk)
-          Hbo: Windesheim


Het CSE werkt nauw samen met Windesheim, hierdoor is het mogelijk onderwijs en sport beter op elkaar af te stemmen.

Val je buiten deze opleidingen, dan zijn er altijd nog andere mogelijkheden die besproken kunnen worden.

Selectieprocedure

CSE Landstede Hammers richt m.b.t. instroom primair op gestructureerde actieve externe scouting. Dit betekent concreet dat er scouts van CSE Landstede Hammers binnen de wijde regio van Zwolle regelmatig bij jeugdwedstrijden op de tribune aanwezig kunnen zijn. Spelers en speelsters die positief opvallen kunnen vervolgens worden uitgenodigd voor een selectie traject met als doel in te stromen in het daarop volgende seizoen.

Voor spelers en speelsters die niet via externe scouting aangeschreven worden zijn er twee mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een mogelijk selectie traject:

1. Spelers en speelsters van 11, 12, 13 of 14 jaar kunnen zich aanmelden voor de Talentherkenningsdagen. Na een kort traject vindt er een mogelijke vervolgselectie plaats. De spelers/speelsters die worden geselecteerd krijgen de kans een aantal weken een deel van het trainingsprogramma mee te draaien bij de jeugdteams van CSE Landstede Hammers. Op die manier is het mogelijk om instroom in het voltijds trainingsprogramma te verkennen.


2. Spelers en speelsters van 15 jaar of ouder kunnen zich aanmelden door contact op te nemen met CSE Landstede Hammers. Aanmeldingen worden uitvoerig gescreend en er wordt besloten of betreffende sporter uitgenodigd wordt voor een selectie traject. Heeft de sporter het juiste instapniveau, motivatie en genoeg potentie, dan kan hij/zij worden geselecteerd voor een vervolg.


Talentherkenningsdagen 2022-2023

05-02-2023

 

Aanmelden?

Wil jij je aanmelden voor de Talentherkenningsdagen? (t/m 14 jaar) 

KLIK HIER

Wil jij je aanmelden voor een try-out? (vanaf 15 jaar)


KLIK HIER


Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de administratie van het CSE, telefoonnummer: 088 - 850 87 36.