Voortgezet onderwijs

Het voortgezet onderwijs op het Centre for Sports & Education biedt de richtingen vwo, havo en vmbo

Vwo
Op het vwo word je uitstekend voorbereid op de universiteit, maar is er ook ruimte voor jouw andere interesses. Als je kiest voor het vwo, zit je zes jaar bij ons op school. Er is daarbij volop aandacht voor wetenschappelijke vaardigheden. Na het vwo kun je gaan studeren aan hbo of universiteit.

Havo
Als je kiest voor de havo zit je vijf jaar bij ons op school. Op de havo leer je zelfstandig werken én samenwerken met andere leerlingen. Na de havo kun je gaan studeren aan het hbo (hoger beroepsonderwijs). Natuurlijk kun je ook doorstromen naar het vwo.

Vmbo
Op het vmbo start je in leerjaar één en je kunt bij ons de opleiding in het vierde leerjaar met een diploma afronden. Leerlingen die vmbo basis, kader of theoretische leerweg volgen gaan daarna vaak óf naar het mbo óf naar de havo. Om de juiste keuze te kunnen maken zullen we je via ons mentoraat goed begeleiden.

Dakpanklassen

Op het CSE bieden wij in het eerste schooljaar dakpanklassen aan. Dit betekent dat je klassen hebt met verschillende instapniveaus. In iedere dakpanklas worden boeken en lesmethoden gebruikt die passen bij de verschillende niveaus. In een dakpanklas heb je één jaar de tijd om te laten zien wat je in je mars hebt. Naast resultaten kijken we ook naar motivatie en de manier van leren. De dakpanklas is erop gericht om elk talent alle kansen te geven om een stap verder te komen. Na dat eerste jaar stroom je - als je resultaten ernaar zijn - door naar een tweede klas op het niveau dat bij je past, op basis van de cijfers die je gehaald hebt.

Op het CSE hebben wij de volgende dakpanklassen:

  • Basis/kader klas
  • TL/havo-klas
  • Havo/vwo klas

Voor meer informatie over de dakpanklassen neem dan contact op met het CSE.