Winnaars NK Squash in Zwolle zijn bekend

Afgelopen weekend stond het Squash & Cardiofitcentrum in Zwolle volledig in het teken van het Nederlands Kampioenschap Squash voor jeugd. Vanuit Zwolle deden er zes CSE-spelers mee, drie oud CSE-leerlingen en helaas waren Daniek Krukkert en Daphne Timmer afwezig door blessures en ziekte.

De grootste squashtalenten verzamelden zich afgelopen weekend in de Hanzestad om te strijden voor de felbegeerde titel in de categorieën onder 13, 17 en 23 jaar. De jongste deelnemer is slechts acht jaar oud en de winnares onder 13 jaar, Elcke Mols slechts 9 jaar. 

Centrummanager, Dagmar Vermeulen en tevens coach/trainer in Zwolle en van het CSE blikt terug op een prachtig NK: “het NK liep zeer gemoedelijk. Het is prachtig om te zien dat er een zeer talentvolle generatie klaarstaat om het squashen in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Het was de 2e maal dat de volledige organisatie in handen lag bij Dagmar Vermeulen, er zijn veel sponsoren binnengehaald, vrijwilligers gestrikt om er weer een geslaagd event van te maken.
Er is veel aandacht besteed voor de aankleding, presentatie en de wedstrijdleidingruimte. Een programmaboekje en de belangrijkste wedstrijden werden op alle TV schermen in het centrum van een Live Score voorzien en het vrijwillige social media team heeft o.a. via Instagram en Facebook  een geweldig verslag laten zien gedurende het event.

Naast de wedstrijden werden er allerlei activiteiten om het toernooi heen georganiseerd zo was er een snelheidsmeter aanwezig om te zien wie de hardste service heeft, zo was en een gameroom ingericht voor het FIFA Play Station Toernooi en kon men middels een loting verschillende prijzen winnen, met als hoofdprijs een ticket voor de finale van de DPD Open welke in april in Eindhoven plaatsvindt.

Bij de jongens onder 23 waren veel Zwolse (oud) CSE-leerlingen, in totaal vier spelers in deze categorie. Waarbij de grote verrassing kwam van Tjeu Dubbeldam die in de kwartfinale de Zwolse speler Henrico vd Vegt versloeg.
De halve finale loog er ook niet om tussen oud CSE-leerlingen Thijs Roukens en Tjeu Dubbeldam, waarbij Thijs aan het langste eind trok en 3-2 won. De finale won Thijs overtuigend met 3-0 van Luke Stauffer.

Al met al weer goede resultaten voor de CSE squash-leerlingen.

 

Resultaten Zwolse spelers.

Heren <23

  1. Thijs Roukens
  2. Tjeu Dubbeldam
  3. Dennis krukkert
  4. Henrico vd Vegt

Plate Nick Kamperman

Heren <17

  1. Beau Jourdin
  2. Rens Winkler
    14. Tim vd Pol
  3. Hugo Idzes