Titel schoolinitiatief naar het CSE en TAK

De actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College voor het Ronald McDonald Huis is zaterdagavond gewaardeerd met de Laurus-sportprijs.

Tijdens het zesde SportGala Zwolle werd het initiatief van de twee scholen uitgeroepen tot het sportiefste schoolinitiatief van 2016. De sponsorloop voor het Groene Plein en de Triple Challenge moesten hun meerdere erkennen.

Op het moment van bekendmaken lieten leerlingen van beide scholen zich horen. De uitverkiezing kon op zeer veel enthousiasme rekenen, ook getuige het klaterende applaus uit de zaal. Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle overhandigde het bronzen beeld. “Ja, wat moet je zeggen. Wij zijn heel trots dat we geld in mochten zamelen voor het Ronald McDonald Huis. Wij willen ook iedereen bedanken, het was heel mooi om te doen”, vertellen drie van de initiatiefnemers.

Het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College hielden op 8 juli 2016 een actiedag voor het Ronald McDonald Huis. Middels verschillende sportieve initiatieven van beide scholen werd ruim 14.000 euro bij elkaar gehaald. Zo werd er in de aanloop naar de actiedag met ruim tweehonderd leerlingen meegedaan aan de Wavin 4 Engelse Mijlen. Een CSE-veiling met sportartikelen leverde 3.000 euro op. Alle TAK-leerlingen namen deel aan een sportieve challenge, bestaande uit de meest uiteenlopende sporten (opbrengst 6.500 euro). En tot slot fietsten CSE-leerlingen van huis naar school en lieten zich daarvoor sponsoren voor een bedrag van 4.000 euro.

Nieuwsoverzicht