Inspirerende Collegetour met onder andere Max Caldas

Het Centre for Sports & Education, Landstede MBO Sport & Bewegen en het Landstede Sportcentrum hebben op 1 juni een inspirerende Collegetour met onder andere hockeycoach Max Caldas voor haar doelgroepen aangeboden.

Tijdens de Collegetour trapte Gerard Marsman (directeur Coaches Betaald Voetbal) af en legt uit wat de thema’s van de avond zullen zijn. Topsport en innovatie, sport en gezondheid en carrière na de sport zijn de thema’s waar de avond om draaide. Het doel van de avond was voornamelijk kennis delen en om een interessant programma neer te zetten voor belangstellenden.

Topsport
Max Caldas (hockeycoach) nam zijn publiek mee in het verhaal rondom topsport en innovatie. Hij stelde daar de volgende vraag: ‘Hoe kun je verbeteren wat je nu aan het doen bent’. Mineke Vegter (Sportarts PEC Zwolle en Isala) combineerde haar verhaal over sport en gezondheid samen met Moniek Kleinsman (voormalig schaatster). Moniek Kleinsman: ‘het talent is toch je kind en daar wil je graag op een verantwoorde manier mee omgaan. Belasting en belastbaarheid moeten in balans zijn’. Gert Peter de Gunst (voormalig voetballer) en Reinder Nummerdor (voormalig volleyballer) lichtten het thema carrière na de sport toe. Want zoals Gert Peter zei:’ Niet iedereen bereikt de top. Wat komt er allemaal bij kijken, dat is veel belangrijker’. De kern van dit verhaal was toch wel: Volg je hart en doe wat je leuk vindt.

Nieuwsoverzicht