Golfclub Zwolle en Centre for Sports & Education bekrachtigen samenwerking

Ten behoeve van talentvolle golfers uit de wijde regio hebben Golfclub Zwolle en het Centre for Sports & Education (CSE) hun samenwerking verstevigd. Daar waar het CSE al gebruik maakte van de faciliteiten van Golfclub Zwolle wordt de samenwerking uitgebreid met de inzet van de golfpro’s via de Golfacademy Zwolle. Met ingang van het schooljaar 2021-2022 geven de pro’s van Golfclub Zwolle invulling aan het sporttechnische curriculum van het CSE-golfprogramma en nemen zij tevens de rol van sportmanager op zich.

In de positieve ontwikkeling die Golfclub Zwolle doormaakt en de opstart van hun Golfacademy Zwolle vinden de Golfclub en het CSE elkaar op het gebied van talentontwikkeling. Jonge talentvolle golfers uit de wijde regio van Zwolle kunnen bij het CSE een kwalitatief golfprogramma volgen, dat nauw aansluit op het trainingsprogramma van hun eigen thuisclub. De drie à vier ochtendtrainingen per week zijn volledig geïntegreerd in het onderwijsprogramma. Bij het CSE gaan topsport en onderwijs hand en hand en staat de duale carrière centraal. Dus slagen op (top)sportgebied én met je diploma van school! Anje Boogerd, beleidsmedewerker topsport van het CSE toont zich verheugd met de samenwerking: “De nieuwe koers van Golfclub Zwolle sluit heel goed aan bij onze visie op talentontwikkeling en wij gaan met veel vertrouwen deze samenwerking aan!”

Bij Golfclub Zwolle wordt met de start van de Golfacademy Zwolle nadrukkelijk ingezet op het aantrekken van jonge kinderen voor de golfsport én het door laten groeien van golftalenten. Met de pro’s Jean Maurice van Ham en Jelmer van Heek heeft de golfclub twee ambitieuze professionals in huis, die ook het CSE-golfprogramma voor hun rekening zullen nemen. Zij zijn vanaf het komende schooljaar 21-22 verantwoordelijk voor de invulling van het jaarprogramma en zijn in de praktijk de pro’s die de jonge talentvolle golfers trainen en begeleiden bij het najagen van hun (top)sportdroom!

Jelle Paauw (Directeur) stond samen met Toon Kannekens (kwartiermaker Sportief Beleid)  vanuit Golfclub Zwolle enerzijds en Anje Boogerd en Cor van der Weerd vanuit het CSE aan de basis van deze samenwerking. “Deze samenwerking is voor ons een belangrijke basis om jeugdgolf en talentontwikkeling op Golfclub Zwolle te stimuleren. Bovendien biedt deze samenwerking veel kansen om door te ontwikkelen naar een trainings-en oefenfaciliteit die een centrale positie inneemt in de regio”, aldus Paauw. Boogerd vult aan: “Alle betrokken partijen kunnen hiervan profiteren, maar vooral de jonge talenten zullen dat doen.”

Geïnteresseerde jonge golftalenten uit de wijde regio Zwolle kunnen voor meer informatie een kijkje nemen op de website www.cse-zwolle.nl/sporten/golf of contact opnemen via info@cse-zwolle.nl.

vlnr: Ben Koopman (voorzitter Golfclub Zwolle), Erik van Keulen (Secretaris), Toon Kannekens, Cor van der Weerd, Anje Boogerd, Gerrard Vinke (directeur CSE)

 

vlnr: Jelle Paauw, Toon Kannekens, Anje Boogerd en Cor van der Weerd stonden aan de basis van de samenwerking.