CSE turners veroveren nationale turntitels: Drie keer goud en twee keer brons

In het eerste jaar Turnen Heren op het Centre for Sports & Education is er nationaal turnsucces. Wessel Loman (15) en Jorrit Koldeweij (13) wisten afgelopen weekend in Waalwijk beslag te leggen op de Nederlandse titels in de eerste divisie. Jörn Vos (11) presteerde ook goed en mocht, eveneens in de eerste divisie, een bronzen medaille mee naar huis nemen. Lucas Willems, genomineerd voor de titel ‘CSE sporttalent van het jaar’ debuteerde in de hoogste leeftijdsklasse bij de pupillen met een zevende plek op de meerkamp.

Het Nederlands Kampioenschap voor turners in de eerste, tweede en derde divisie begon voor Loman en Koldeweij niet helemaal gewenst. Zaterdag bleven de favorieten voor een meerkampmedaille steken op een achtste en vierde eindnotering. Vos daarentegen kon ten opzichte van zijn eerdere kwalificaties nog een plek stijgen in de finale en werd uiteindelijk knap elfde in de meerkamp. Willems wist na een sterke wedstrijd een zevende notering op te eisen. 

Zondag tijdens de toestelfinales waren er prestaties van formaat en wisten de vier CSE’ers, samen goed voor 14 finaleplaatsen, beslag te leggen op drie gouden en twee bronzen medailles. 

Aankomend weekend staan de Nederlandse Kampioenschappen Eredivisie in AHOY Rotterdam op het programma. CSE eredivisie turners Lars Vos (16), Ricardo Solino Overmars (16) Sander Kalter (15), Elias Ridder (14), Syl Loman (13) en Lucas Holtman (12) komen dan in actie.  

Volledige uitslag CSE-turners tijdens Nederlands Kampioenschap, talententen-, eerste-, tweede-, en derde divisie:

 

Wessel Loman, junior I eerste divisie:

1e plaats op vloer

1e plaats op sprong

4e plaats op brug

6e plaats op voltige

6e plaats op ringen

8e plaats op de meerkamp

 

Jorrit Koldeweij, jeugd eerste divisie:

1e plaats op ringen

3e plaats op sprong

4e plaats op de meerkamp

4e plaats op voltige

4e plaats op brug

6e plaats op rekstok

 

Jörn Vos, pupil eerste divisie:

3e plaats op sprong

6e plaats op vloer

11e plaats op de meerkamp

 

Lucas Wilems, pupil talentendivisie:

4e plaats op voltige

6e plaats op brug

7e plaats op de meerkamp

Nieuwsoverzicht