CSE Nieuws

In contact komen met elkaar bij het Onderwijscafé
15 februari 2018
Op dinsdag 6 maart organiseert het Centre for Sports & Education het Onderwijscafé voor al het Zwolse onderwijspersoneel aan de Boerendanserdijk 2a (gebouw CSE, naast PEC Zwolle).
Centre for Sports & Education introduceert BMX
18 januari 2018
Vanaf volgend schooljaar heeft het Centre for Sports & Education er een nieuwe sport bij, namelijk BMX. De sport BMX wordt aangeboden in samenwerking met het al bestaande wielrenprogramma.
Max Caldas opent schooljaar 2018 op het Centre for Sports & Education
9 januari 2018
Het team van het Centre for Sports & Education had wel een heel bijzonder nieuwjaarsontbijt. Hockeycoach en voormalig hockeyer Max Caldas opende het schooljaar 2018 op het CSE.
Nationale juniorenrecords, medailles en veel pr’s voor CSE zwemmers.
19 december 2017
Tijdens de Nationale Junioren/Jeugd kampioenschappen te Eindhoven, hebben de zwemmers van het CSE prima gepresteerd.
Update weersomstandigheden
11 december 2017
In verband met de slechte weersomstandigheden vallen alle lessen op maandag 11 december uit na de grote pauze. Zo heeft iedereen ruim de tijd om op een veilige manier thuis te komen. Morgen gaan de lessen volgens de planning door. Mochten er veranderingen zijn: houd onze social-media kanalen in de gaten.
Records voor Lisa Kruger
27 november 2017
Tijdens de Martinez Cup op 25 en 26 november heeft Paralympisch zwemster Lisa Kruger laten zien, alweer in zeer goede vorm te zijn. De ”Iron Para-lady” zwom in het 25 meter bad in Amsterdam een pittig programma.
Europees –en Nederlands Record voor Lisa Kruger op alternatieve WK wedstrijd
6 oktober 2017
Begin oktober zouden voor Lisa Kruger de Wereld Kampioenschappen Parazwemmen plaats vinden in Mexico-City. Vanwege de ernstige aardbevingen aldaar werd dit WK helaas voor de 600 deelnemende zwemmers uitgesteld. Door de inzet van vele vrijwilligers heeft de KNZB het voor elkaar kunnen krijgen in zeer korte tijd een vervangende wedstrijd te organiseren in Eindhoven, waarin de Nederlandse Paralympische ploeg hun goede vorm kon tonen.
KNZB organiseert Para Swim Open in Eindhoven als alternatief WK
28 september 2017
De paralympische zwemploeg kan volgende week toch deelnemen aan een wedstrijd. In Eindhoven organiseert de KNZB een alternatief voor het WK, de eerste Para Swimming Eindhoven Open. Van 3 t/m 5 oktober kunnen parazwemmers die zich voor het WK in Mexico hebben gekwalificeerd meedoen aan de wedstrijden.
Vooralsnog geen WK in Mexico voor Lisa Kruger
21 september 2017
Paralympisch kampioene Lisa Kruger zal voorlopig geen gooi kunnen doen naar een medaille op een mondiale eindstrijd.
Medailleregen voor Lisa Kruger bij World series Berlijn
10 juli 2017
Van Donderdag 6 tot en met zondag 9 juli werd in Berlijn de laatste wedstrijd van de vier World series gezwommen voor het paralympisch zwemmen.
CSE Sportgala
26 juni 2017
Op 21 juni was het weer zo ver: tijd voor het CSE Sportgala.
Wereldtijden voor Lisa Kruger
26 juni 2017
In het Amsterdamse Sloterparkbad werden afgelopen zaterdag de finalewedstrijden gehouden voor de competitie van de hoofdklasse in het Nederlandse zwemmen.
NK Jeugd Wielrennen
14 juni 2017
Afgelopen weekend werd het NK jeugd verreden. Een hoogtepunt in het wielerjaar voor onze jeugdrenners.
CSE turners veroveren nationale turntitels: Drie keer goud en twee keer brons
14 juni 2017
In het eerste jaar Turnen Heren op het Centre for Sports & Education is er nationaal turnsucces. Wessel Loman (15) en Jorrit Koldeweij (13) wisten afgelopen weekend in Waalwijk beslag te leggen op de Nederlandse titels in de eerste divisie. Jörn Vos (11) presteerde ook goed en mocht, eveneens in de eerste divisie, een bronzen medaille mee naar huis nemen. Lucas Willems, genomineerd voor de titel ‘CSE sporttalent van het jaar’ debuteerde in de hoogste leeftijdsklasse bij de pupillen met een zevende plek op de meerkamp.
Inspirerende Collegetour met onder andere Max Caldas
8 juni 2017
Het Centre for Sports & Education, Landstede MBO Sport & Bewegen en het Landstede Sportcentrum hebben op 1 juni een inspirerende Collegetour met onder andere hockeycoach Max Caldas voor haar doelgroepen aangeboden.
Lisa Kruger zwemt Nederlands Record en vier WK-Limieten
11 april 2017
Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft tijdens de Swim Cup Eindhoven van 6 t/m 9 april op vier afstanden onder het WK-limiet van Mexico-City 2017 weten te zwemmen.
Bekerwinst CSE Basketball Academy U24 en U20
30 maart 2017
Nederlands Kampioen Squash
16 februari 2017
Het CSE heeft er weer een Nederlands Kampioen bij.
CSE-leerling Luuk Peters sporttalent van het jaar 2016
6 februari 2017
Luuk Peters heeft zaterdag tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen
Titel schoolinitiatief naar het CSE en TAK
6 februari 2017
De actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College voor het Ronald McDonald Huis is zaterdagavond gewaardeerd met de Laurus-sportprijs.
Selectietrainingen
24 januari 2017
Om in aanmerking te komen voor het CSE moet je meedoen aan de selectietraining.
NK Indoor Hockey
24 januari 2017
Afgelopen weekend hebben HC Zwolle Meisjes B1, Meisjes D1 en Hattem JB1 zich geplaatst voor het NK Indoor !
Nederlandse Kampioenschappen Squash
20 januari 2017
Afgelopen weekend zijn de Nederlands Kampioenschappen squash gehouden en wel in Zwolle.
Lisa Kruger Sportvrouw van het jaar
29 november 2016
Tijdens het sportgala in Theater de Flint in Amersfoort werden afgelopen vrijdagavond de winnaars bekend gemaakt van de sportverkiezingen van Amersfoort in de diverse categorieën. Lisa Kruger behoorde al een aantal weken tot de genomineerde voor de titel “Sportvrouw van het jaar”.
Europees record 50m rugslag voor Lisa Kruger
8 november 2016
Op het Open Nederlands Kampioenschap korte baan in Hoofddorp heeft de 16 jarige Harderwijkse zwemster lisa Kruger een Europees record op de 50 meter rugslag in haar handicapclasse gezwommen.
Paralympische Spelen ervaren in Rio de Janeiro
24 oktober 2016
Roy van der Burg is met zijn 15-jarige leeftijd al in heel wat landen geweest voor zijn tafeltennis carrière, maar in Rio de Janeiro was hij nog niet geweest. Hij is aangedragen om te ervaren hoe de Paralympische Spelen zijn. Deze reis is mogelijk gemaakt door het Johan Cruijff Fonds en NOC NSF.
CSE Hippische Sport
24 juni 2016
Anna-Sophie Huisman heeft zaterdag concours gehad in Kootwijk. Hierbij heeft ze een startplek gewonnen voor de finale pony's in het Z2 voor het grote concours Outdoor Gelderland op het Sportcentrum Papendal 29 juni.
Veel CSE'ers in kampioenteams HC Zwolle
24 juni 2016
MA1 van Zwolle is afgelopen zaterdag na een spannende wedstrijd kampioen geworden van de Super A poule. MB1 is de week ervoor al kampioen geworden van hun Super B poule.
CSE Sportacrobatiek/turnen
24 juni 2016
In het weekend van 22 mei werd er in Zwitserland de Züri Oberland Cup gehouden. Een sterk bezet toernooi met onder andere turnsters uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en gastland Zwitserland. Drie turnsters van het CSE namen met hun clubgenoten van RK DOS Kampen ook deel aan dit toernooi.
Paratafeltennisser Roy van der Burg deel van groep Talents4Tokyo
24 juni 2016
Op Papendal vond op 17 mei de aftrap van het project Talents4Tokyo plaats. Zes jonge talenten in verschillende takken van Paralympische sport krijgen van NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation de kans om in Rio de Janeiro alvast kennis te maken met de Paralympische Spelen. Op deze manier kunnen ze met hun eigen ogen de grootsheid van het evenement ervaren, waardoor ze beter voorbereid zijn als ze in 2020 mogelijk zelf deelnemen. Ook tafeltennissers Roy van der Burg is onderdeel van deze groep.
Waterpolo: NK waterpolo jongens C
24 juni 2016
Op 18 en 19 juni is in Leiden het NK jongens C waterpolo gespeeld. Met hun team ‘het Ravijn’ zijn CSE-leerlingen Dean van Engel, Luuck van der Flier, Bram van Leuteren, Yoran Loos en Emiel Wouters derde van Nederland geworden!
Squash trainer Dagmar Vermeulen heeft het hoogst haalbare internationale squash diploma behaald
28 juni 2016
Afgelopen weekend heeft CSE Squashmanager en trainster Dagmar Vermeulen het hoogst haalbare internationale squash diploma behaald die er is namelijk ESF level 3.
Debuut Sacha Buwalda op het EK onder de 18 jaar in Finland
5 juli 2016
Sacha heeft met het Nederlands team een bronzen medaille behaald in Vaanta Finland, bij het EK Cadets in de -18 jaar.