CSE Nieuws

Winnaars NK Squash in Zwolle zijn bekend
14 maart 2019
Afgelopen weekend stond het Squash & Cardiofitcentrum in Zwolle volledig in het teken van het Nederlands Kampioenschap Squash voor jeugd. Vanuit Zwolle deden er zes CSE-spelers mee, drie oud CSE-leerlingen en helaas waren Daniek Krukkert en Daphne Timmer afwezig door blessures en ziekte.
Respect voor ieders privacy: aangepaste cookiemelding
2 maart 2019
Het CSE hecht belang aan het respecteren van een ieders privacy.
CSE-leerlingen goed voor 7x Goud, 7x Zilver en 12x Brons
18 december 2018
Uitbreiding assortiment CSE-kantine gestart
5 november 2018
Voor de CSE-sporttalenten is gezonde, evenwichtige voeding erg belangrijk. Door de vele (sport)activiteiten is het aanvullen van de juiste voedingsstoffen essentieel om een snel herstel te bevorderen en een belangrijke voorwaarde om met voldoende energie een volgende training in te gaan.
Erg trots en een beetje teleurgesteld!
4 september 2018
We zijn erg trots op de selectie van Wessel Krul voor het WK wielrennen op 27 september in Innsbruck.
Harderwijkse Lisa Kruger zwemt voor ALS
3 september 2018
Op 9 september aanstaande zal de Harderwijkse paralympische zwemster Lisa Kruger (ZPC Amersfoort), tijdens de Amsterdam City Swim, de Amsterdamse grachten gaan trotseren. Dit om de vreselijke ziekte ALS onder de aandacht te brengen en al zwemmend geld op te halen om onderzoek te kunnen bekostigen voor Stichting ALS Nederland.
Fijne vakantie
19 juli 2018
Schooljaar 2017 – 2018 is ten einde, wat een prachtig jaar! We nemen onze ervaringen weer mee naar volgend schooljaar.
Gezonde CSE-kantine
19 juli 2018
Voor de CSE-sporttalenten is gezonde, evenwichtige voeding erg belangrijk. Door de vele (sport)activiteiten is het aanvullen van de juiste voedingsstoffen essentieel om een snel herstel te bevorderen en een belangrijke voorwaarde om met voldoende energie een volgende training in te gaan. Daarom breiden we het assortiment van de CSE-kantine in het volgende schooljaar uit. We volgen daarbij het concept van het CTO Papendal (Centrum voor Topsport & Onderwijs), dé plek waar de Nederlandse topsporters trainen en wonen. Een aantal speciaal voor topsporters ontwikkelde producten uit het aanbod van Papendal zal ook in de CSE-kantine verkrijgbaar zijn:
Sportgala CSE
29 juni 2018
Op woensdag 27 juni heeft de 7e editie van het CSE Sportgala plaatsgevonden in het Theater van de Sport. We kijken terug op een super mooie avond met trotse winnaars.
Medailleregen voor CSE-turners op Nederlands Kampioenschap
25 juni 2018
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in Hoofddorp en Rotterdam hebben de turners van het CSE uitstekend gepresteerd. Met een oogst van acht gouden, vijf zilveren en twaalf bronzen medailles op het Nederlands Kampioenschap kunnen CSE-turners en begeleidingsstaf terug kijken op een geweldig turnjaar.
Drie podiumplaatsen NK wielrennen voor junioren
25 juni 2018
Bij het NK wielrennen voor junioren in Philippine is het podium zaterdag volledig gevuld door leerlingen van het Zwolse Centre for Sports & Education (CSE). De 17-jarige Max Kroonen uit Diepenveen kroonde zich tot Nederlands kampioen. Wessel Krul (18) uit Enkhuizen werd tweede. En Tim Marsman (17) uit Hattem finishte als derde.
Prijzenslag voor Lisa Kruger in Berlijn
11 juni 2018
Afgelopen weekend heeft Paralympisch zwemster Lisa Kruger wederom laten zien tot de absolute wereldtop te behoren. Tijdens de laatste wedstrijd van de Worldseries Parazwemmen heeft de Harderwijkse 17-jarige tweemaal zilver gewonnen.
100 procent finale score Lisa Kruger
4 juni 2018
Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft tijdens de World series in Sheffield (Engeland) op alle gezwommen afstanden de finales weten te bereiken. In het multiclasse toernooi van de world series, waarbij ’s werelds beste zwemmers in de diverse handicap classes aanwezig waren, mocht zij na de series in de finale nogmaals zwemmen op de 50m, 100m en 400m vrije slag, de 100m rugslag, de 200m wisselslag en de 100m vlinderslag.
Lisa Kruger zwemt zesde EK limiet
16 april 2018
Op dag twee van de Eindhoven Swim Cup 2018 heeft Paralympisch kampioene Lisa Kruger haar zesde en tevens laatste limiet binnen gehaald voor het Europees Kampioenschap Parazwemmen in Dublin komende zomer.
Vijf EK-limieten voor Para-zwemster Lisa Kruger
9 april 2018
Op twee Swim Cups kreeg het Paralympisch zwemteam de kans om aan de kwalificatie-eisen te voldoen voor de Europese Kampioenschappen voor parazwemmers in Augustus in Dublin. Op de Swim Cup afgelopen weekend in Den Haag en komend weekend tijdens de Swim Cup Eindhoven.
CSE-leerling Sepp van den Berg tekent contract bij PEC Zwolle tot medio 2020
6 maart 2018
Sepp van den Berg heeft bij PEC Zwolle een contract getekend tot medio 2020. De 16-jarige centrale verdediger speelt zijn wedstrijden bij PEC Zwolle O19 en traint daarnaast al regelmatig met de eerste selectie mee. Bij de bekerwedstrijd tegen AZ en de competitieduels tegen PSV en sc Heerenveen zat de mandekker ook al bij de wedstrijdselectie. In de voorbereiding op dit seizoen maakte de jongeling overigens al zijn officieuze debuut in het oefenduel tegen HZVV.
Eremetaal voor Lisa Kruger bij World series
5 maart 2018
In het weekend van 2 tot en met 4 maart werd in de Deense hoofdstad Kopenhagen het eerste grote internationale toernooi gehouden van de World serie reeks voor paralympische zwemmers. De 17-jarige Harderwijkse Lisa Kruger, die net anderhalve week terug in Nederland was vanwege een drieweekse trainingsstage in Italië, was ook van de partij en kwam dit keer uit op zes individuele zwemafstanden en twee mixed estafettes.
In contact komen met elkaar bij het Onderwijscafé
15 februari 2018
Op dinsdag 6 maart organiseert het Centre for Sports & Education het Onderwijscafé voor al het Zwolse onderwijspersoneel aan de Boerendanserdijk 2a (gebouw CSE, naast PEC Zwolle).
Centre for Sports & Education introduceert BMX
18 januari 2018
Vanaf volgend schooljaar heeft het Centre for Sports & Education er een nieuwe sport bij, namelijk BMX. De sport BMX wordt aangeboden in samenwerking met het al bestaande wielrenprogramma.
Max Caldas opent schooljaar 2018 op het Centre for Sports & Education
9 januari 2018
Het team van het Centre for Sports & Education had wel een heel bijzonder nieuwjaarsontbijt. Hockeycoach en voormalig hockeyer Max Caldas opende het schooljaar 2018 op het CSE.
Nationale juniorenrecords, medailles en veel pr’s voor CSE zwemmers.
19 december 2017
Tijdens de Nationale Junioren/Jeugd kampioenschappen te Eindhoven, hebben de zwemmers van het CSE prima gepresteerd.
Update weersomstandigheden
11 december 2017
In verband met de slechte weersomstandigheden vallen alle lessen op maandag 11 december uit na de grote pauze. Zo heeft iedereen ruim de tijd om op een veilige manier thuis te komen. Morgen gaan de lessen volgens de planning door. Mochten er veranderingen zijn: houd onze social-media kanalen in de gaten.
Records voor Lisa Kruger
27 november 2017
Tijdens de Martinez Cup op 25 en 26 november heeft Paralympisch zwemster Lisa Kruger laten zien, alweer in zeer goede vorm te zijn. De ”Iron Para-lady” zwom in het 25 meter bad in Amsterdam een pittig programma.
Europees –en Nederlands Record voor Lisa Kruger op alternatieve WK wedstrijd
6 oktober 2017
Begin oktober zouden voor Lisa Kruger de Wereld Kampioenschappen Parazwemmen plaats vinden in Mexico-City. Vanwege de ernstige aardbevingen aldaar werd dit WK helaas voor de 600 deelnemende zwemmers uitgesteld. Door de inzet van vele vrijwilligers heeft de KNZB het voor elkaar kunnen krijgen in zeer korte tijd een vervangende wedstrijd te organiseren in Eindhoven, waarin de Nederlandse Paralympische ploeg hun goede vorm kon tonen.
KNZB organiseert Para Swim Open in Eindhoven als alternatief WK
28 september 2017
De paralympische zwemploeg kan volgende week toch deelnemen aan een wedstrijd. In Eindhoven organiseert de KNZB een alternatief voor het WK, de eerste Para Swimming Eindhoven Open. Van 3 t/m 5 oktober kunnen parazwemmers die zich voor het WK in Mexico hebben gekwalificeerd meedoen aan de wedstrijden.
Vooralsnog geen WK in Mexico voor Lisa Kruger
21 september 2017
Paralympisch kampioene Lisa Kruger zal voorlopig geen gooi kunnen doen naar een medaille op een mondiale eindstrijd.
Medailleregen voor Lisa Kruger bij World series Berlijn
10 juli 2017
Van Donderdag 6 tot en met zondag 9 juli werd in Berlijn de laatste wedstrijd van de vier World series gezwommen voor het paralympisch zwemmen.
CSE Sportgala
26 juni 2017
Op 21 juni was het weer zo ver: tijd voor het CSE Sportgala.
Wereldtijden voor Lisa Kruger
26 juni 2017
In het Amsterdamse Sloterparkbad werden afgelopen zaterdag de finalewedstrijden gehouden voor de competitie van de hoofdklasse in het Nederlandse zwemmen.
NK Jeugd Wielrennen
14 juni 2017
Afgelopen weekend werd het NK jeugd verreden. Een hoogtepunt in het wielerjaar voor onze jeugdrenners.
CSE turners veroveren nationale turntitels: Drie keer goud en twee keer brons
14 juni 2017
In het eerste jaar Turnen Heren op het Centre for Sports & Education is er nationaal turnsucces. Wessel Loman (15) en Jorrit Koldeweij (13) wisten afgelopen weekend in Waalwijk beslag te leggen op de Nederlandse titels in de eerste divisie. Jörn Vos (11) presteerde ook goed en mocht, eveneens in de eerste divisie, een bronzen medaille mee naar huis nemen. Lucas Willems, genomineerd voor de titel ‘CSE sporttalent van het jaar’ debuteerde in de hoogste leeftijdsklasse bij de pupillen met een zevende plek op de meerkamp.
Inspirerende Collegetour met onder andere Max Caldas
8 juni 2017
Het Centre for Sports & Education, Landstede MBO Sport & Bewegen en het Landstede Sportcentrum hebben op 1 juni een inspirerende Collegetour met onder andere hockeycoach Max Caldas voor haar doelgroepen aangeboden.
Lisa Kruger zwemt Nederlands Record en vier WK-Limieten
11 april 2017
Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft tijdens de Swim Cup Eindhoven van 6 t/m 9 april op vier afstanden onder het WK-limiet van Mexico-City 2017 weten te zwemmen.
Bekerwinst CSE Basketball Academy U24 en U20
30 maart 2017
Nederlands Kampioen Squash
16 februari 2017
Het CSE heeft er weer een Nederlands Kampioen bij.
CSE-leerling Luuk Peters sporttalent van het jaar 2016
6 februari 2017
Luuk Peters heeft zaterdag tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle de prijs voor sporttalent van het jaar in ontvangst genomen
Titel schoolinitiatief naar het CSE en TAK
6 februari 2017
De actiedag van het Centre for Sports & Education en het Thomas a Kempis College voor het Ronald McDonald Huis is zaterdagavond gewaardeerd met de Laurus-sportprijs.
Selectietrainingen
24 januari 2017
Om in aanmerking te komen voor het CSE moet je meedoen aan de selectietraining.
NK Indoor Hockey
24 januari 2017
Afgelopen weekend hebben HC Zwolle Meisjes B1, Meisjes D1 en Hattem JB1 zich geplaatst voor het NK Indoor !
Nederlandse Kampioenschappen Squash
20 januari 2017
Afgelopen weekend zijn de Nederlands Kampioenschappen squash gehouden en wel in Zwolle.
Lisa Kruger Sportvrouw van het jaar
29 november 2016
Tijdens het sportgala in Theater de Flint in Amersfoort werden afgelopen vrijdagavond de winnaars bekend gemaakt van de sportverkiezingen van Amersfoort in de diverse categorieën. Lisa Kruger behoorde al een aantal weken tot de genomineerde voor de titel “Sportvrouw van het jaar”.
Europees record 50m rugslag voor Lisa Kruger
8 november 2016
Op het Open Nederlands Kampioenschap korte baan in Hoofddorp heeft de 16 jarige Harderwijkse zwemster lisa Kruger een Europees record op de 50 meter rugslag in haar handicapclasse gezwommen.
Paralympische Spelen ervaren in Rio de Janeiro
24 oktober 2016
Roy van der Burg is met zijn 15-jarige leeftijd al in heel wat landen geweest voor zijn tafeltennis carrière, maar in Rio de Janeiro was hij nog niet geweest. Hij is aangedragen om te ervaren hoe de Paralympische Spelen zijn. Deze reis is mogelijk gemaakt door het Johan Cruijff Fonds en NOC NSF.
CSE Hippische Sport
24 juni 2016
Anna-Sophie Huisman heeft zaterdag concours gehad in Kootwijk. Hierbij heeft ze een startplek gewonnen voor de finale pony's in het Z2 voor het grote concours Outdoor Gelderland op het Sportcentrum Papendal 29 juni.
Veel CSE'ers in kampioenteams HC Zwolle
24 juni 2016
MA1 van Zwolle is afgelopen zaterdag na een spannende wedstrijd kampioen geworden van de Super A poule. MB1 is de week ervoor al kampioen geworden van hun Super B poule.
CSE Sportacrobatiek/turnen
24 juni 2016
In het weekend van 22 mei werd er in Zwitserland de Züri Oberland Cup gehouden. Een sterk bezet toernooi met onder andere turnsters uit Duitsland, Frankrijk, Engeland en gastland Zwitserland. Drie turnsters van het CSE namen met hun clubgenoten van RK DOS Kampen ook deel aan dit toernooi.
Paratafeltennisser Roy van der Burg deel van groep Talents4Tokyo
24 juni 2016
Op Papendal vond op 17 mei de aftrap van het project Talents4Tokyo plaats. Zes jonge talenten in verschillende takken van Paralympische sport krijgen van NOC*NSF en de Johan Cruyff Foundation de kans om in Rio de Janeiro alvast kennis te maken met de Paralympische Spelen. Op deze manier kunnen ze met hun eigen ogen de grootsheid van het evenement ervaren, waardoor ze beter voorbereid zijn als ze in 2020 mogelijk zelf deelnemen. Ook tafeltennissers Roy van der Burg is onderdeel van deze groep.
Waterpolo: NK waterpolo jongens C
24 juni 2016
Op 18 en 19 juni is in Leiden het NK jongens C waterpolo gespeeld. Met hun team ‘het Ravijn’ zijn CSE-leerlingen Dean van Engel, Luuck van der Flier, Bram van Leuteren, Yoran Loos en Emiel Wouters derde van Nederland geworden!
Squash trainer Dagmar Vermeulen heeft het hoogst haalbare internationale squash diploma behaald
28 juni 2016
Afgelopen weekend heeft CSE Squashmanager en trainster Dagmar Vermeulen het hoogst haalbare internationale squash diploma behaald die er is namelijk ESF level 3.
Debuut Sacha Buwalda op het EK onder de 18 jaar in Finland
5 juli 2016
Sacha heeft met het Nederlands team een bronzen medaille behaald in Vaanta Finland, bij het EK Cadets in de -18 jaar.